Slappardag!!

Idag blev d en fika på Lasses igen,mitt andra hem numera =) Efter d en promenix med Tg och hennes hund Tess. Så nu sitter vi bara hemma hos henne å slappar. Ska väl hem å laga lite mat snart, börjar knorra i magen! Så en till dag är bortslappad..så jävla tråkigt att va arbetslös. Och man blir ju helt förlamad i kroppen, orkar inte ta tag i något alls. Konstigt d där!
Pratade me farmor igår, hon hade varit ute på sin vanliga morgonpromenad och när hon va på väg hem så stanna hon till på grusvägen och tittade med solen i ögonen på något som såg ut som en parkerad cykel på sidan av vägen. Hon gick lite närmare, när hon va ca 30 m ifrån "cykeln" så började den röra på sig och lunkade in i skogsbrynet igen efter att han lika så stått å tittat på henne ett tag. Men ni förstår väl att d inte va en cykel..
D va en varg =)


En Fredagkväll!!

Ännu en till fredagkväll utan alkohol och utgång,min 3:e i rad!! Men idag sitter jag bara hemma framför tv:n och lilla Lucas ligger i min säng och sussar. Jag har alltså en anledning för att vara hemma. Jag är barnvakt! Syrran skulle för en gångskull ut och roa sig och då är de väl klart man ställer upp =) För han är ju världsgo! Och knappt en tår på hela kvällen. Ok, de rann lite när han ramla och slog huvudet i skåpet men de är ju förståligt! Gick över på 2 röda och lite pussar från moster =)  Men nu saknar jag lite sällskap i soffan. Usch va tråkigt att vara "singel mamma"!! Önska du va här nu beib! Men du skulle ju oxå ut och roa dig ikväll! Så jag sitter väl här själv då med en liten klump i bröstet!
Mamma ringde idag och skulle komma ner och hälsa på om 3 helger, så blir d absolut inte en lugn fredag kväll =)
Alltid lika kul och gå ut å roa sig me morsan!!
Kan tänka mig att d blir en väldigt väldigt tidig morgon imorgonbitti så jag ska väl försöka somna i tid idag!

Så hoppas alla ni som är ute idag får en riktigt trevlig kväll =)





Lilla trollunge =)


Hemma igen!

Nu är jag hemma igen från Norrland! Har jobbat hela helgen på Mulles och d har väl gått bra! Ganska kul men hemskt jobbigt när man inte sprungit på ett tag. Men kul att träffa lite folk =)
Så nu sitter man hemma igen i soffan, ska plugga lite taxikort. Ringde dit idag och skulle boka uppskrivning men ingen svara =(
Ikväll blir d Idol kväll hemma hos Stina med tjejerna, alltid lika mysigt!! Och sen hoppas jag att han ringer...=)

Hej!!

Tv tv tv..börjar bli lite trött på tv tittandet!Skulle ha följt med mamma på jobb idag igentligen men det blev inget av. Så jag fick vara hemma och fixa å dona med alla papper som ska fixas! Så nu är det mesta gjort iaf och de känns skönt! Fick ett trevlig samtal igår kväll,el va de ett ledsamt, el glatt samtal, jag vet inte!De va iaf ett himla bra samtal! Liten ledsen när vi la på men väldigt väldigt skönt å höra ifrån dig!!Vi har blivit ganska bra på att prata me varann nu på slutet. De känns som om vi förstår varann lite bättre än förr! Och de känns himla bra!Sen vad som händer får tiden utvisa..du betyder väldigt mycket för mig iaf!!Hoppas du förstår de!!

Nu ska jag sätta igång med det himla taxikortet..de är inte ett dugg kul pluggande men bara man kommer igång så blir de nog bra =)

Lördag

Vädret fortsätter att vara fin! Bara sol sol och sol=) Idag har vi inte gjort så mycket. Va ner på byn en sväng, den lokala tatueraren hade en liten utställning som vi va och kikade på. Lite fika på de för att sen åka hem till en promenad med hundarna! Tog en tur i skogen där vi passerade ett helt underbart "kråkslott" Om man hade haft pengar, säger jag bara! Förstår ni vad man skulle kunna göra med detta underbara hus!! Och de har ett torn,för er som inte vet så ÄLSKAR jag torn. Tror de började när ja va liten när jag bodde i stockholm. Då man var upp och hälsadepå farmor i numera hemtrakterna. Så va det, tro de el ej, men en se värdighet i Torsåker. Åsa-Nisses hus=) Och den kåken har ett torn som jag sen dess tyckt är jätte fint. Så jag antar att de är därifrån man sen gillat just torn =)
På eftermiddan va vi på fotboll,Mammas kille Niklas,hans son spelar i div 5 så vi va å kika på den matchen.Spännande match men oturligt nog fick dom ett självmål vilket resulterade i att det slutade 2-2. Men dom va ändå duktiga grabbsen =)
Har inte riktigt förstått att de börjar bli höst och att jag är 100 mil norrut så de där med kläder ska jag nog bli lite bättre på.
Fy fan vad jag frös,så de fick bli ett långt skönt bad med en bra bok innan middan(kokt potatis,lax med kantarellsås,Mums)

De va länge sen man satt både en fredag och lördagkväll i mysbyxor, raggsockor och kika lite tv. Men jag lär säga att de är fan inte helt fel de inte. Ska nog börja göras oftare =) Och förhoppningsvis med en kärlek vid min sida ;)


mitt kråkslott=)
Mitt Kråkslott =)

Visst är de underbart!!

Ligo på solpromenad =)

Fint väder =)

Idag har vi mest tagit de lite lungt! Vi var upp på Dundret och kolla in utsikten! Helt underbart fint!! Och alla fina färger på träden när man tittar upp över bergen! Och dom har ju byggt sveriges största Dollar Store här i Gällivare så mamma ville skryta lite och ta mig med dit. Och jag lär säga..de va jätte stort! Och mycket större utbud än vad sandviken har! Så det fick verkligen ett + . Sen va vi på "stan" en sväng och tog en fika och kika llite i dom få affärer som finns =) Efter lite handling på coop så bar de hemmåt igen. Vi tog en promenad med hundarna i det faktiskt jätte sköna väder! Klar blå himmel och solen som värmer i ryggen när man går..vad ska man säga,hur skönt som helst!!
Nu vankas de friterad kyckling där nere så det är bäst jag skyndar mig så man får sig en matbit och ett glas rött =)




från Dundret

Min dag med Malm och Ren =)


En malm rundtur =)

Idag har jag fått äran att följa med mammsingen på jobbet. En av hennes kollegor har visat mig rund i alla gruvor  där dom sedan ska bryta malm. Dom ska tydligen flytta en stor "fabrik" till ett annat ställe för att de är just under där "fabriken" står nu som allt malm finns. Den har stått där i 40 år,så de kanske även är dags för lite nya lokaler. Så nu byggs,flyttas å gräver dom överallt här omkring! Ganska facinerande att se,de är så himla stort allting! Lite New York  känsla t.o.m för er som varit där. T.e.x att en stora truckar som tar uppåt 200 ton på flaket ser ut som små små myror när man tittar ner i dom gigantiska gropar dom gräver. Hel coolt!! De kommer lite bilder när jag hittat på den där sabla kabeln till kameran!

Nu ska jag fortsätta med alla mina papper som ska skickas över hela landet,till norge och sen tillbaka för att sedan ge mig en slant till löning!

=)

Äntligen framme =)

Åhhh fyfan för att sova på tåg!!Absolut inte att rekomendera! Ok gungandet å svajandet kan vara ganska rofyllt men det är nog dom hårdaste, trångaste "sängarna" om man nu kan kalla dom säng, som finns!! Har så sjukt ont i nacke å axlar nu!! Och det är absolut inget + att hamna med Agda smällfet ovanför sig, så man måste ligga och vara orolig hela natten och hålla tummarna att dom verkligen gjorde ett korekt jobb när dom byggde ihop skiten!! Och som alla kanske vet så har extremt överviktiga personer liiite svårt att andas när dom sover..så inte ens winnerbäcks härliga toner på högsta volym hjälper när man försöka sova!! Utan de klämms in en ganska mörk"karlaktig" snarkning i varje mening!!(Inte poppis från min sida) Och när de känns som man precis somnat in lite grann iaf så kommer en tant  och skriker att de är 30 min till nästa avstigning, lång ut i skogarna! Så jag gav upp ganska snart att somna om,för d va väl klart att inte Agda vakna av att en tant kommer och skriker!! JAG GAV UPP!!!Grabba tag i min bok lite tjurigt och som tur va så hade resturangvagnen öppnat för frulle,så där tillbringade jag dom timmar som återstog av min resa!! Ganska trevlig att sitta och smygkika på folk över bokkanten,sitta och fantisera hurdan deras vardag ser ut o.s.v De är en liten hobby jag har! Skit kul faktiskt!! Fast roligare om man är två =(

Nu är jag iaf framme..tok fint väder,strålande sol och klarblå himmel..bye bye sandviken!!

Och inatt ska jag sova i min flicksäng,de va några år sen! Redan testat dom bekvämaste SOV ställningarna och den känns precis som på gammla tider! Så inatt blir nog en bra natt =) Utan Agda!! =)
Sov Gott!!!

To be continue...

Resa!

Nu bär d iväg!! Ska till mamma och hälsa på, åker ikväll!Ska bli skönt att göra nått annat än att sitta här på soffkanten och glo =) De har varit en ganska turbulent vecka känslomässigt men nu kanske d blir lite lugn å ro...
Men på nått konstigt sätt så är man rädd att man ska missa något i trökviken oxå. Men vet av erfarenhet att allt kommer vara som vanligt när man kommer tillbaka..om jag kommer tillbaka!!
Ja d blir nog bra =) Ta hand om er tills vi cs nästa gång..
Låter som om ja ska vara borta i evighter..iofs så vet jag inte hur länge jag blir borta så de kanske jag blir, vem vet?!

Puss Puss
Speciellt til dig beib

Trasig dator =)

Guuud va handikappad man blir när datorn går sönder!! Men nu är den inlämnad och d skulle ta 2-3 veckor kanske mer om jag hade otur sa han=( Men så har man ju så fina å snälla kompisar, så jag fick låna Josephs dator ett tag eftersom han har två! Tack tack friend!! Har haft en trevlig helg med mycket vin som vanligt..börjar tröttna faktiskt! Men d säger man ju jämt. Men nu på tisdag ska jag åka till kära mor i Gällivare för att få lite semester från viken och alla bekymmer här! Men tar nog med mig lite bekymmer dit och löser dom där tror jag! Eller försöker iaf! Har inte beställt nån biljett hem än så vi får väl se hur länge jag blir borta! Men d ska bli skönt! Nu blir de soffläge för hela slanten och resten av söndagkvällen!!


Hej =)

Nu va d ett tag sen jag skrev lite, har faktiskt inte haft lust eller tid!  De har varit mycket fest den senaste veckan. I tisdags så blev jag å Patrik bjuden på mat hemma hos Henkan å Marie. Blev lite vin och ännu mera vin, vi ramla nog inte hem förrän vi tresnåret på natten. Men skit trevligt va de =)  På onsdagen va vi hemma hos patrik och hade lite förfest och sen blev d Kharma men de va inte alls kul tycker ja. Vart är alla människor? Men en trevlig förfest med alla vänner =) På fredan så vart d kräftskiva,hur mysigt som helst. Va ganska lugn faktiskt, så man hade koll på läget liksom. Men hade super trevlig!! På lördagen hade Tisse 25 års fest. Så vi va på badhuset först (de va roligare när man va yngre,även fast d lilla barn i en kommer fram närman får leka i vattnet) Senare på kvällen va vi hemma hos Tisse! Kul kul!! Så nu får d vara nog på ett tag! Idag har jag fixat lite med papper och skit, så himla tråkigt det! Men nu är d gjort =) Har pratat med en massa människor i telefon som har skickat mig hit och dit i olika köer för att till sist komma till rätta.. Så på ons ska jag beställa tid.. och nu blir de verkligen av =)
Prata med mamma idag och jag ska nog åka dit om några helger för att få lite mamma terapi =) Alltid lika skönt!
Om nån timme kommer Syrran å lilla trollungen in till s-viken och hälsar på! Ska väl mysa lite på stan!
Nu ska jag gå och skälla lite på arbetsförnerdringen....som alltid..

RSS 2.0